Pravilno shranjevanje Matche

Idealno bi bilo, če bi kot potrošniki v originalni obliki kupili zeleni čaj v listih in ga zmleli v prah neposredno pred infuzijo. Ker pa skoraj nihče od nas nima majhnega mlinčka doma, to ni dobra alternativa – bolj pomembno je pravilno shranjevanje idealno sveže kupljene matche.

Matcho je potrebno pri shranjevanju nepredušno zapreti

Kot vsi čaji tudi matcha velik del svojih arom sprošča v zrak.

Zato je pomembno, da matcho kupujete le v nepredušni embalaži, ki jo lahko po uporabi ponovno zaprete. Zato se je treba za vsako ceno izogibati plastičnim vrečkam brez zapiranja, majhne, ​​tesne aluminijaste pločevinke pa so idealne za shranjevanje matche.


Shranjujte v hladilniku

Poleg tega lahko rok uporabe matche podaljšate tako, da ga hranite v hladilniku – čaj na hladnem izgubi manj arom in dlje ostane svež.

Vendar pa je tu priporočljiva previdnost: zaradi velikih temperaturnih razlik znotraj in zunaj pločevinke se lahko vlaga hitro tvori, kar povzroči, da se čaj v prahu strdi. Konzervo torej odprite le čim krajši čas.

Tisti, ki upoštevate ta dva pravila in čaj shranjujete na priporočen način, ga lahko uživajo dlje časa. Kljub temu pa je priporočljivo, da tega zelenega čaja ne uživate prepočasi, saj matcha tudi v optimalnih pogojih izgubi svoj okus razmeroma hitro.

 

Matcha wird mit Hilfe von speziellem Zubehör zubereitet

Nasvet: Če je vaša matcha kljub vsem previdnostnim ukrepom postala blaga, jo lahko uporabite tudi za peko. Na internetu najdete veliko navodil za okusne muffine, piškote, torte in piškote.

 

 

 

 

Vir: www.tee-atlas.com