SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA
INFINITEA Svet pravih čajev!
Uroš Kobale s.p.
Kajuhova 62c
2310 Slovenska Bistrica
Slovenija
Matična številka: 6575897000
Direktor: Uroš Kobale
DŠ: SI82289727
info@infinitea.si
Tel: +386 40 578 875
Cene
Vse cene so v EUR, vključno z DDV in stroški pošiljanja.
Spremembe cen in napake so pridržane. Za učinkovito sklenitev pogodbe je potrebno potrdilo naročila s strani infinitea.si
Pogoji plačila
V spletni trgovini so možna naslednja plačila: Predplačilo: Znesek, ki ga je treba nakazati na naš račun, blago bo poslano po prejetju plačila. Z direktnim nakazilom lahko enostavno in enostavno plačujete s svojim spletnim bančnim računom brez registracije in s plačilnimi karticami MASTERCARD in VISA. 
Stroški pošiljanja Znotraj Slovenije: Za naročila zaračunamo 3,90 evra stroške pošiljanja.
Naročila nad 40 evrov dostava brezplačna!

1.) Področje uporabe

Ti splošni pogoji veljajo za vse dobave potrošnikov. Ti pogoji se uporabljajo tudi kot okvirni sporazum za vse druge pravne posle med pogodbami. Reagirajte npr. sklepa pogodbe samo s fizičnimi osebami z neomejeno poslovno sposobnostjo (nad 18 let) in s pravnimi osebami. Stranke, mlajše od 18 let, zahtevajo podpis svojega zakonitega zastopnika. Paleta izdelkov, prikazanih v trgovini, ni zavezujoča. Napake pri tipkanju in tiskanju so pridržane.

2.) Pogodbeni partner

Kupoprodajna pogodba je sklenjena s podjetjem: INFINITEA Svet pravih čajev!, Uroš Kobale s.p, Kajuhova 62c 2310 Slovenska Bistrica. Do nas, za vprašanja, pritožbe in predloge se lahko obrnete ob delavnikih od 8:00 do 18:00 na telefonsko številko: +386 40 578 875, pa tudi po e-pošti na info@infinitea.si

 

3.) Sklepanje pogodbe in ponudbe

3.1.) Predstavitev izdelkov v spletni trgovini ni pravno zavezujoča ponudba, ampak povabilo k naročilu. Vse ponudbe veljajo “do porabe zalog”, razen če v izdelkih ni drugače navedeno. Ob upoštevanju napak

3.2.) S klikom na gumb “Pošlji naročilo” v zadnjem koraku postopka naročanja oddate zavezujoče naročilo za blago, vsebovano v nakupovalni košarici. Kupoprodajna pogodba je sklenjena, ko po naročilu sprejmemo vaše naročilo po e-pošti.

4.) Pravica do odpovedi – politika odpovedi

Potrošniki imajo zakonsko pravico do odstopa. Izjavo pogodbe lahko prekličete v roku 2 tednov, ne da bi v besedilni obliki (npr. Pismo, faks, pošta) ali vrnili predmet. Obdobje se začne s sprejetjem tega navodila. Za izpolnitev roka za odpoved zadostuje, da pravočasno pošljete odpoved ali izdelek.

Posledice umika

V primeru dejanske odpovedi je treba storitve, prejete na obeh straneh, vrniti in vrniti vse ugodnosti (na primer obresti), ki so bile vložene. Če ne morete v celoti ali deloma vrniti prejetega izdelka  ali samo v slabšem stanju, nam boste morda morali nadomestiti. To ne velja za prenos stvari, če je poslabšanje predmeta samo posledica njegove preučitve, kot bi to lahko počeli v poslu. Obveznosti izplačila odškodnine se lahko tudi izognete, če predmeta ne uporabljate, kot da je to vaša last, in če ne storite ničesar, kar bi lahko poslabšalo njegovo vrednost. Predmete, ki jih je mogoče poslati kot pakete, je treba vrniti. Stroške vračila morate nositi sami, če dobavljeno blago ustreza naročenim. Povračilo plačil morate izpolniti v roku 30 dni od pošiljanja obvestila o odpovedi. Vaša pravica do odstopa predčasno poteče, če je vaš pogodbeni partner začel storitev izvajati z vašim izrecnim soglasjem pred iztekom odstopne dobe ali če ste si to uredili sami.

5.) Dostava

5.1.) Dostava poteka znotraj Slovenije, običajno v roku 3-5 delovnih dni s Pošto Slovenije.

5.2. O različnih dobavnih rokih vas bomo obvestili na ustrezni strani izdelka ali pa vas bomo po telefonu ali e-pošti obvestili na telefonsko številko ali e-poštni naslov, ki ste ga navedli.

6.) Plačilo

6.1.) Plačilo se lahko izvede s direktnim nakazilom, predplačilom, plačilo po povzetju, ali plačilo s kreditn kartico. Za naročila podjetji prosite za možnost original računa. Če ste izbrali plačilo po povzetju, se dodatni strošek zaračuna 1.80€

6.2.) Če izberete način plačila “predplačilo”, vam bomo dali naše bančne podatke in blago dostavili po prejemu plačila.

6.3.) Pravico do pobota imate le, če so bile vaše nasprotne terjatve zakonsko določene ali so nesporne ali pa smo jih pisno prepoznali.

6.4. ) Pridružitveno pravico lahko uveljavite le, če zahtevki izhajajo iz istega pogodbenega razmerja.

6.5.) Vaš račun se bremeni istočasno ali nekaj dni po dostavi blaga

7.) Pridrževanje paketa

Blago ostane v naši lastnini do celotnega plačila.

8.) Odgovornost za izdelek

Zahtevki za povračilo v smislu 12. člena Zakona o odgovornosti za izdelke so izključeni, razen če oseba, ki je upravičena do vrnitve, če dokaže, da je bila napaka storjena na našem področju in je bila povzročena vsaj iz hude malomarnosti.

9.) Pravni posel

Uporablja se slovensko pravo. Izvršnost prodajnega zakona ZN je izrecno izključena. Pogodbeni jezik je  slovenščina.l. Pogodbeni stranki se dogovorita o slovenski domači pristojnosti. Če ne gre za potrošniško podjetje, je za vse spore, ki izhajajo iz te pogodbe, lokalno pristojno sodišče na sedežu našega podjetja.

10.) Varstvo podatkov – avtorske pravice

Naročnik daje svoje soglasje, da bomo osebne podatke, vsebovane v kupoprodajni pogodbi, pri izpolnjevanju te pogodbe avtomatično shranili in obdelovali pri nas. Stranka nas je dolžna obvestiti o spremembah na svojem domačem ali poslovnem naslovu, če obe pogodbeni poslovni transakciji ne bosta v celoti izpolnjeni. Če je obvestilo izpuščeno, se šteje, da so tudi izjave prejete, če so poslane na zadnji objavljeni naslov. Katalogi, vzorci, brošure, slike itd. ostajajo naša intelektualna lastnina. Stranka ne prejme nobenih pravic uporabe ali uporabe.

11.) Besedilo pogodbe

Besedilo pogodbe je shranjeno v naših notranjih sistemih. Na tej strani lahko pogoje kadar koli ogledate. Podatki o naročilu in pogoji poslovanja vam bodo na zahtevo poslani po e-pošti. Po zaključku naročila besedilo pogodbe zaradi varnostnih razlogov ni več dostopno na internetu.

12.) Odstop od pogodbe

V primeru zamude pri prevzemu ali drugih pomembnih razlogov, kot sta stečaj stranke ali zavrnitev stečaja zaradi pomanjkanja premoženja, pa tudi v primeru zamude pri plačilu s strani stranke, smo upravičeni do odstopa od pogodbe, če ga obe strani še nista v celoti izpolnili. V primeru odstopa od pogodbe imamo po krivdi stranke pravico zahtevati pavšalno nadomestilo v višini 15% bruto zneska računa, kar ustreza nadomestilu za dejansko nastalo škodo. Če kupec neplača plačila, smo oproščeni vseh nadaljnjih obveznosti glede izvajanja in dostave in smo upravičeni do zadrževanja neporavnanih pošiljk ter do predplačila ali garancije ali odstopanja od pogodbe po določenem razumnem roku. Če stranka odstopi od pogodbe, ne da bi bila do tega upravičena, ali če zahteva njeno odpoved, imamo pravico vztrajati pri izpolnitvi pogodbe ali soglašati z odpovedjo pogodbe. V slednjem primeru je stranka dolžna plačati odškodnino v višini 15% bruto zneska računa ali dejansko nastale škode.

POLITIKA ZASEBNOSTI

Z blagovno znamko Infinitea želimo spoštovati in varovati vašo zasebnost. Previdno ravnanje z vašo zasebno in osebno sfero je za Infinitea zelo pomembno. Zato je varstvo in zakonito zbiranje, obdelava in uporaba vaših osebnih podatkov pomembna skrb. Da se ob obisku naše spletne strani počutite varno, pri obdelavi vaših osebnih podatkov dosledno upoštevamo zakonske določbe zveznega zakona o varstvu podatkov (BDSG) in zakona o telemediji (TMG) in vas želimo obvestiti o našem zbiranju in uporabi podatkov.

Naše spletne strani smo na splošno zasnovali tako, da lahko obiščete TeeGschwendner na spletu, ne da bi bili osebno prepoznani in brez razkritja osebnih podatkov. Če pa se odločite, da nam boste posredovali osebne podatke, ste lahko prepričani, da bomo te podatke uporabili le za vzdrževanje vaših in naših odnosov.

1.) Zbiranje, obdelava in uporaba osebnih podatkov

Lahko obiščete našo spletno stran, ne da bi zagotovili nobene osebne podatke. Podatke o dostopu shranjujemo samo brez osebne reference, npr. ime vašega ponudnika internetnih storitev, stran, s katere nas obiščete, ali ime zahtevane datoteke. Ti podatki so ovrednoteni le za izboljšanje naše ponudbe in ne dovoljujejo nobenih sklepov o vas osebno. Statistični podatki, ki jih zbiramo, na primer, ko obiščete našo spletno stran in ki jih ni mogoče neposredno povezati z vami, so na primer statistika o tem, katere strani naše trgovine so še posebej priljubljene ali koliko uporabnikov obišče določene strani trgovine Infinitea .

Osebni podatki (kot so vaše ime, vaša telefonska številka, vaš naslov in vsi podatki, ki nam jih posredujete ob nakupu) se zbirajo samo, če nam jih posredujete prostovoljno.

Podatke, ki ste jih posredovali brez vašega ločenega soglasja, uporabljamo izključno za izpolnitev in obdelavo vašega naročila, vključno z morebitnimi naknadnimi garancijami.

Vaše podatke (eletronski naslov) bomo uporabili za obvestila o akcijah na naši spletni trgovini.  Iz njih se lahko odjavite z vrnitvijo E-pošte z besedo “ODJAVA”.

2.) Odgovorni organ

Na voljo smo vam za vsa vprašanja v zvezi z varstvom podatkov in obdelavo vaših osebnih podatkov. Za informacije o zbiranju, obdelavi ali uporabi vaših osebnih podatkov, informacijah, popravkih, blokiranju ali izbrisu podatkov in preklicu privolitve pošljite e-pošto na info@infinitea.si ali na kontaktni naslov, naveden v odtisu.

3.) Pravica do informacij

Po zveznem zakonu o varstvu podatkov imate pravico do brezplačnih informacij o shranjenih podatkih in, če je potrebno, pravico, da te podatke popravite, blokirate ali izbrišete.

4.) Preklic soglasja

Izrecno ste dali soglasje za uporabo podatkov v smislu te izjave, če je potrebno, v postopku naročanja. Želimo poudariti, da lahko svoje soglasje kadar koli umaknete s prihodnjim učinkom.

5.) Razkritje osebnih podatkov

Vsi osebni podatki bodo seveda obravnavani zaupno. Podatki, potrebni za poslovno obdelavo, se shranijo in po potrebi posredujejo povezanim ponudnikom storitev kot del obdelave naročil.

Da bi vam lahko ponudili privlačne načine plačila, sodelujemo s ponudnikom plačilnih storitev UAB Click2Sell, Znanstveno-tehnološkim parkom Sunrise Valley, Sauletekio Ave. 15, 10224 Vilnius, Litva (v nadaljevanju “Cardinity”). Če je izbran način plačila z direktno bremenitvijo, so za jasno razporeditev plačila potrebni nadaljnji osebni podatki (ime, priimek, naslov, e-poštni naslov) in bančni podatki (IBAN, BIC). Pri uporabi neposrednih bremenitev / neposrednih bremenitev in kreditne kartice plačilnih sredstev soglašate s prenosom vaših osebnih podatkov na Cardinity za obdelavo pogodbe.

6.) Varnost podatkov

Vaši osebni podatki so šifrirani v postopku naročanja s pomočjo SSL prek interneta. Podatkov o kreditnih karticah ne hranimo, ampak jih zbiramo in obdelujemo neposredno od našega ponudnika plačilnih storitev. Našo spletno stran in druge sisteme zaščitimo s tehničnimi in organizacijskimi ukrepi pred izgubo, uničenjem, dostopom, spreminjanjem ali distribucijo vaših podatkov s strani nepooblaščenih oseb.

7.) Uporaba piškotkov

Sprejem piškotkov ni pogoj za obisk naše spletne strani. Vendar želimo opozoriti, da sta uporaba funkcije nakupovalne košarice in naročanje izdelkov mogoča le z aktiviranjem piškotkov.

Piškotke uporabljamo na različnih straneh, da obisk naše spletne strani postane privlačen in omogoči uporabo določenih funkcij. To so majhne besedilne datoteke, ki so shranjene v vašem računalniku. Večina piškotkov, ki jih uporabljamo, se izbriše s vašega trdega diska na koncu seje brskalnika (tako imenovani sejni piškotki). Drugi piškotki ostanejo na vašem računalniku in vam olajšajo njihovo uporabo, na primer tako, da shranite določene vnose, da vam jih ni treba ponavljati ves čas.

8.) Uporabite Google Analytics

To spletno mesto uporablja Google Analytics, storitev spletne analitike, ki jo ponuja Google Inc. (“Google”). Google Analytics uporablja tako imenovane piškotke, besedilne datoteke, ki so shranjene v vašem računalniku in omogočajo analizo vaše uporabe spletnega mesta. Informacije, ki jih ustvari piškotek o vaši uporabi te spletne strani, bodo