Čaji Divje Sibirije

V naši spletni trgovini ponujamo zeliščne čaje iz divje Sibirije.  Nabrani so v vznožju in visokogorju Sajanskih gora.

Sibirske gore so za veliko večino ljudi nedosegljive in imajo veliko edinstveni zakladi. Rastline tam so gojene daleč od civilizacije in so pobrane z ljubeznijo in znanjem tradicionalne ruske medicine.

To so čisti zeliščni čaji, ki rastejo samo v divji sibiriji.

Nabiranje poteka v ekološkem rezervatu, stran od škodljivih industrij in človekovih dejavnosti.

Gorska zelišča bodo ozdravila in napolnila telo z močjo. 

 

 

VSA ZELIŠČA SE POBIRAJO IN PAKIRAJO ROČNO
Pri pridelavi in sušenju se ne uporabljajo kovinski izdelki, saj kovina povzroča oksidacijo in zmanjšuje kakovost čaja. 

 

Samo ročno delo naredi čaje dragocene. Nežno sušenje pri nizkih temperaturah ohrani svetle naravne barve zelišč in jagodičja ter spremeni stekleno posodo v namizno dekoracijo.

LASTNOSTI ČAJEV IZ SIBIRIJE:
  • Vsa zelišča so nabrana in pakirana ročno.
  • Vsaka sestavina je izbrana ročno, brez uporabe škarij in drugih kovinskih predmetov.Tako zagotavljamo visoko kakovost mešanica.
  • Nizkotemperaturno nežno sušenje vam omogoča konzerviranje in prenašanje svetle sočne barve zdravilnih rastlin. In tudi – popolnoma ohranja vse koristne vitamine in elemente v njihovi sestavi.
  • Priprava na fermentacijo poteka tudi ročno brez uporabe kovinskih mehanizmov zvijanja da bi se izognili oksidacijskim procesom.
  • Fermentacija poteka v steklenih kozarcih v cedri sodi z različnimi temperaturnimi pogoji.
  • Količine so omejene s koristnimi pogoji žetve in letino sezone. Vse rastline so zbrane v strogo določeni pogoji. Rok za zbiranje se izračuna v dnevih.

Tradicije v skodelici: sibirski čajni obredi

Čaj je bil v Sibiriji vedno zelo pomembna pijača – za kmete, trgovce in plemiče. V začetku 20. stoletja je guverner regije Tomsk odredil odpravo davkov na diskrecijsko blago, vključno s čajem. 

 

Zeliščni čaji so v Sibiriji najbolj priljubljeni . Ko se bo povprečen Sibirec odpravil na piknik, bo najverjetneje vzel termo steklenico ne s standardno vrečko črnega čaja, ampak pijačo iz mešanice divjih zelišč. Če skodelico takšnega čaja spijete v službi, v pisarni, se boste počutili, kot da ste se pravkar poleti sprehajali po gozdu. 

Rusi, ki živijo v tujini, pogosto tarnajo nad tem, da pogrešajo običaje, vezane na čaj, saj si v trenutkih miru želijo pitja tega napitka v dobri družbi.

 

 

Ruski čaj je svetovni zaklad! Zelišča, pridelana v divji Sibiriji, so napoj za dolgo življenje.