Rooibos čaji

Čaj rooibos so v Južni Afriki poznali in ljubili že več kot 100 let. Leta 1930 ga je znanstvenik dr. P. le F. Nortier začel gojiti v nasadih, ki so ga do tedaj gojili kot divjo rastlino v gorah Cedarberg na Kapi

Brezkofeinski rooibos pomaga odpraviti želodčne in prebavne težave, kot so slabost, bruhanje, zgaga, želodčne razjede in zaprtje. Vsebuje antispazmodična sredstva, ki lajšajo krče v želodcu in dojenčkove kolike ter pomagajo pri soočanju z alergijami, kot so seneni nahod, astma in ekcem.

Rooibosov čaj lahko uživate na več načinov. “Normalen” način je, da čaj nalijemo v cedilo za čaj ali v mrežo, nalijemo vročo vodo in pustimo, da se čaj strmi nekaj minut. Brez težav lahko dodamo sladkor, limono ali celo med ali toplo ali hladno mleko. Dejstvo, da ima sam rooibosov čaj fino sladkost, prav tako ne vsebuje kofeina, nima grenkega okusa kot navadni čaj, zaradi česar ga pogosto uživamo brez sladkorja!

Prikaz vseh 3 rezultatov