Sadni čaji

Sadni čaj je čaju podobna infuzijska pijača. Obstajajo klasični sadni čaji iz ene rastlinske vrste, kot je šipek, ter mešanice različnih vrst sadja. Okusi temeljijo na uporabljeni paleti sadja in segajo od sadne do cvetlične, sladke, pikantne ali fino suhe. Okus lahko določi čaj ali ga narekuje predviden (na primer zdravilni) učinek. Sadni čaji so brez kofeina in skoraj brez kalorij.

Večina sadja, ki se uporablja v čajih, je gojenega. Nekatere plodove je še vedno nemogoče gojiti in jih je treba zbirati kot v preteklih časih, kot je recimo šipek. Sadni čaji so naravni izdelki. Na kakovost uporabljenih delov rastlin vplivajo podnebje, tla in vremenske razmere. Le-ta se lahko razlikuje od ene sezone do druge; tudi če rastlinski deli prihajajo iz istega območja rasti. Ustrezne dele rastlin poberemo, zberemo in posušimo na zemljišču za gojenje.

Prikazovanje 1–20 od 21 rezultatov