Da Hong Pao

Da Hong Pao sodi med najkakovostne oolong čaje. Oolong čaji vsebujejo veliko antioksidantov, polifenolov in katehinov. Oolong čaj je za užitek in zdravje hkrati.

Ta izdelek trenutno ni na zalogi in ni na voljo.

Šifra: 16492 Kategoriji: , Product ID: 5854

Opis

Da Hong Pao

Da Hong Pao pomeni “rdeča obleka”. Originalni čajni grm Da Hong Pao je mogoče najti na znameniti gori Wuyi v severnem Fujianu. Da Hong Pao je znan tudi kot rock oolong, saj je čaj prvotno rasel v skalnatih in razgibanih gorah.

Čaj Da Hong Pao prihaja iz province Fujian na jugovzhodu Kitajske in se goji tam v gorovju Wuyi. Rastlin Da Hong Pao je malo, zato se spomladansko obiranje vsako leto slovesno praznuje, po legendi naj bi mati cesarja Ming ozdravila hudo bolezen s tem čajem, katerega skrivnostna rastlina je tam so bili le štirje grmi, ki so poiskali cesarjeve glasnike. Trije od teh grmov rastejo na skali na gori Quyi in poročajo, da izvirajo iz dinastije Song. Te so se ohranile do danes in so zelo spoštovane. Da bi lahko čaj razširili naprej, so poganjke rastlin gojili v nasadih. Zaradi visoke kakovosti je čaj Da Hong Pao običajno rezerviran za častne goste na Kitajskem, čaj Da Hong Pao Oolong diši blag in dimljen ter jasno razkrije svojo aromo šele po kuhanju. Ima cvetlični okus in preseneti z okusom svežih mineralov. Njegova barva je zlato rjava. Čas infundiranja je 1 do 3 minute (4 grame za 300 ml) pri temperaturi vode 100 °C, pri čemer priporočamo, da prve infuzije ne držite dlje kot nekaj sekund in jo nato odlijete. Tako se čaj pripravlja po starih tradicionalnih kitajskih običajih.

Prvi poparek velja za “nečistega” – šele po nadaljnjih poparkih lahko čaj razvije svojo polno aromo. Čaj lahko infundiramo devetkrat, zato je Hong Pao poseben kamniti čaj.

Tradicionalni kitajski čaj je najbolje uživati ​​iz porcelana ali stekla.